Polityka prywatności

Polityka prywatności XOXOXO.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie, są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w XOXOXO.pl.

I. Kto jest administratorem danych osobowych XOXOXO.pl?

Administratorem danych osobowych XOXOXO.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym, jest:
PeZet Piotr Zarzycki
Żeromskiego 43b
05-820 Piastów
NIP: 534-231-02-32
REGON: 141450188

Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie XOXOXO.pl., który znajduje się w księdze numer .

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator, równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO, wdrożył w XOXOXO.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:
a) Certyfikat SSL. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem a XOXOXO.pljest szyfrowana.
b) Dostęp do Twoich danych osobowych mają tylko ci pracownicy XOXOXO.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania obligujące ich do ochrony.
c) System IT XOXOXO.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych, zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A. Rejestracja
W trakcie rejestracji prosimy o podanie jedynie adresu e-mail i zdefiniowanie hasła.
Zarejestrowany Klient po zalogowaniu ma również możliwość uzupełnienia danych, weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany Klient w każdej chwili może samodzielnie poprawić, uzupełnić lub usunąć całkowicie dane z XOXOXO.pl.

W ramach uzupełnienia danych Klient może zdefiniować:
1. imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki.
2. adres (ulica, numer domu/numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki.
3. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

Dane podane w trakcie rejestracji, czy wprowadzone do profilu po zalogowaniu, są przetwarzane wyłącznie przez XOXOXO.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

B. Złożenie zamówienia
W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów mogą być częściowo pobierane automatycznie z danych uzupełnionych w edycji profilu.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki.
2. adres (ulica, numer domu/ numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki.
3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia.
4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres, niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki.
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki.
3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży.
2.adres (ulica, numer domu/numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.
3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez XOXOXO.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:
1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy, przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego, będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki, przekazywane są:
a) DPD Polska Sp. z o.o.
W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez XOXOXO.pl.

1. XOXOXO.pl współpracuje z następującymi operatorami płatności:
a) PayU SA, operator serwisu payu.pl

C. Subskrypcja Newslettera W przypadku subskrypcji Newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia, prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będą informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w XOXOXO.pl lub klikając link anulujący subskrypcję, znajdujący się w stopce każdego Newslettera. Dane podane w trakcie subskrypcji Newslettera są przetwarzane przez XOXOXO.pl

IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na XOXOXO.pl

A. XOXOXO.pl (serwer) System informatyczny, z którego korzysta XOXOXO.pl, automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z XOXOXO.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, adresu IP, dostawcy usług internetowych, czy adresu wejścia na XOXOXO.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji XOXOXO.pl, w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania. Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

B. XOXOXO.pl (cookies) XOXOXO.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia XOXOXO.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania XOXOXO.pl do Twoich potrzeb. XOXOXO.pl wykorzystuje cookies do:
1. zapamiętania zalogowania.
2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka.
3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania XOXOXO.pl.
4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania XOXOXO.pl.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z XOXOXO.pl, nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania. Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w XOXOXO.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

C. Google Analytics (cookies) Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez XOXOXO.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych. Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google, nie możemy zagwarantować poprawnego działania strony XOXOXO.pl. Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w XOXOXO.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów XOXOXO.pl XOXOXO.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczane w XOXOXO.pl linki do innych stron internetowych. XOXOXO.pl nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów, czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im swoje dane osobowe.

VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, XOXOXO.pl dane takie udostępnia. Za wyjątkiem tych sytuacji Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie i celu podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa XOXOXO.pl XOXOXO.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności. O ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania XOXOXO.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem. O takiej zmianie XOXOXO.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji adres e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności. Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem http://XOXOXO.pl/polityka-prywatnosci.

VIII. Kontakt XOXOXO.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego adresu e-mail, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych, zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu 794 84 86 82 lub e-mail sklep@XOXOXO.pl W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu 794 84 86 82 lub e-mail sklep@XOXOXO.pl W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem: PeZet Piotr Zarzycki Żeromskiego 43b 05-820 Piastów NIP: 534-231-02-32 REGON: 141450188 Wersja 1.0 (Piastów, 31.03.2017)